BG
Начало MAKEDA Чисти етерични масла Етерично масло от Копайба (COPAIBA) терапевтичен клас 5 мл

Етерично масло от Копайба (COPAIBA) терапевтичен клас 5 мл

Маслото от Копайба (COPAIBA) укрепва нервната система, намалява тревожността и подобрява работата на дихателната система. Има противовъзпалителни и болкоуспокояващи способности. Намалява бръчките, изчиства несъвършенствата от кожата и ускорява зарастването на рани и белези. 

Цена:19.40 лв
-
Брой:
+
Добави в любими

Характеристики

  • МАРКИ:
    MAKEDA BOTANICS

Маслото от Копайба (COPAIBA) е с високо съдържание на антиоксиданти и има аналгетични свойства. То помага за облекчаване на болката и възпаленията, така че често е част от състава на много мехлеми, кремове и лосиони за тяло. Има противогъбично действи и подобрява работата на дихателната система. 

Бета-кариофиленът, намиращ се в маслото от Копайба, има противовъзпалителни и болкоуспокояващи способности. Копаенът е друг канабиноид, открит в маслото, който е много полезен при леки порязвания и ожулвания. Неговите противовъзпалителни свойства също действат вътрешно за укрепване на нервната система и намаляване на тревожността. 

Маслото от Копайба има значителен ефект при кожни проблеми, включително акне, като заздравява значително засегнатите зони. Този ефект се дължи на неговите противовъзпалителни и антисептични свойства. Маслото се използва за рани, белези, наранявания, стягане и изглаждане на кожата с отличен подмладяващ ефект, намаляване на бръчките и кожните раздразнения като: мазоли, стрии, белези, пъпки. 

 


Ползи: 
✓ Поддържа сърдечно-съдова, имунна, храносмилателна, нервна и дихателна системa
✓ То е мощен естествен антиоксидант
✓ Има успокояващ ефект, укрепва нервната система
✓ Успокоява кожата
✓ Подпомага нормалното кръвообращение
✓ Използва се като противовъзпалително средство
✓ Спомага за зарастването на рани
✓ Облекчава болката
✓ Помага при лечение на голямо разнообразие от инфекции, включително инфекции на пикочния мехур, гонорея и инфекции в гърлото
✓ Широко разпространено е в козметиката: в състава на много козметични продукти, като сапуни, лосиони и шампоани

Маслото от Копайба се използва от 16-ти век в народната медицина от местните жители на Хаити. То се получава от смолата на дървото Копайба, което расте в тропическите гори на Южна Америка. Маслото е много популярно в козметика, като се използва в сапуни, кремове, лосиони и парфюми. Това етерично масло помага за премахване на тревожните мисли и заздравява кожата, като в същото време ѝ осигурява равномерен тен.


Маслото от Копайба (COPAIBA) се извлича чрез процес на парна дестилация, като олеорезинът (полутвърд екстракт, наричан още балсам) от кората на дърветата Копайба се превръща в етерично масло. Дърветата дават голямо количество олеорезин, което буквално е комбинация от масло и смола. Това масло има много приложения, както в света на здравето, така и в индустрията за красота и козметика.

Маслото Копайба има високи нива на бета-кариофилен и нежен, дървесен аромат

 

Начин на употреба:

 

1. Чрез дифузия с арома дифузер. Добавете 3-5 капки етерично масло на всеки 100 мл вода в арома дифузер и включете минимум за час, за да успокоите нервната система и деликатно да вдишате лечебните молекули на етеричното масло от Копайба.

 

2. Чрез добвяне в базово масло или крем/лосион за лице/тяло. За да премахнете несъвършенствата по кожата, както и да се възползвате от неговите противовъзпалителни и антисептични свойства, добавете няколко капки етерично масло от Копайба в базово масло за домашна грижа или в готовия продукт за лице/тяло, който използвате.

 

3. За вътрешно приложение.  Маслото от Копайба може да се прилага вътрешно стига да е 100% чист терапевтичен клас, какъвто са всички масла MAKEDA Botanics. 
1-2 капки от маслото се добавят в напитка (вода, чай или смути) в съотношение 1 капка/120 мл течност. Може да използвате и празни желатинови капсули, в които да добавите 1-2 капки от маслото и да ги допълните със зехтин.

Вътрешният прием на маслото действа срещу редица инфекции. Действа като естествен невропротектор, има успокоителен ефект и предпазва мозъка. Доказано е и благоприятното му действие върху черния дроб, като неутрализира  неблагоприятния ефект, който оказва приема на лекарства, и го предпазва от увреждане. Важно е да се спазват точните препоръки за употреба, тъй като превишаването на дозата може да доведе и до нежелани реакции.

Маслото от Копайба има знаменити ползи и за оралното здраве. Използвано като течност за изплакване след измиване на зъбите или жабурене, то стяга венците и уплътнява кореновите канали. По този начин предотвратява разпространението на бактериите и появата на кариеси.

 

 

INCI: Copaifera Officinalis (Copaiba) Oil 
Произход: Хаити

Съставки
Копайба

 

100% етерично масло от Копайба

INCI Name: Copaifera Officinalis (Копайба) Oil

Произход: Бразилия


Експресна поръчка
без регистрация

Попълнете само 2 полета
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.
Начислява се 3 лв. такса за доставка.
При поръчка над 59 лв. доставката е безплатна.

Най-продавани

Полезно

Овлажнителите за въздух - защо да имаме поне един у дома

04 Фев 2022
Редица са ползите, които носи със себе си употребата му

Открийте безценните ползи на базовото масло от макадамия

20 Яну 2022
Представяме ви кралицата на базовите масла – макадамия.

С кои масла да започнете пътешествието си в света на ароматерапията?

05 Май 2021
отправяме ви предложение за маслата, с които ви препоръчваме да започнете: