BG

Открийте безценните ползи на базовото масло от макадамия

Дата: 2022-01-21

 

Представяме ви базово масло от макадамия

MAKEDA Botanics

 

 

 

Грижата за здравето и поддържането на красива кожа по естествен начин е водещо в работата ни! Затова създадохме линия базови масла, които са студено пресовани, с доказан произход, добити чрез добри производствени практики, без да са тествани върху животни.

 

                            

    

Представяме ви едно от най-използваните базови масла в света – от макадамия. През последните десетилетия качествата на маслото от макадамия го направиха често срещано в козметичните продукти. Има много спорове кое е базовото масло с най-много ползи и в това отношение макадамията бива съпоставяна с аргана. Не е нужно обаче да се стига до разделение на двете масла. Можем да кажем, че арганът има своята кралица и това е макадамията.


 

 

Макадамия е дърво, което расте в Австралия, ценено от обитателите на континента още от древността, заради способността му да помага на хората при редица кожни проблеми като: белези, слънчеви изгаряния, рани и раздразнения.  

 

 

 

Маслото от макадамия се получава чрез пресоване на ядките на това дърво. Ядката на растението е най-калоричната в света, чийто състав надминава по хранителна стойност бадема и кашуто. Наличието на много хранителни вещества и витамини я прави безкрайно полезна за кожата. На това се дължат и силно заздравителните свойства на маслото от макадамия. 

 

 

Защо маслото наистина е толкова полезно?

Богатият хранителен състав, за който говорим, всъщност включва Омега 7 мастна киселина, магнезий, желязо, протеини, фибри, витамини B6 и Е и редица още ценени компоненти. Всеки от тях има благоприятно действие върху кожата и организма. А събрани заедно в едно растение, те го превръщат в мощен природен източник на красота и здраве.

 

Поради това базовото масло от макадамия има силно хидратиращи свойства върху кожата и косата. Устойчиво е на окисляване, заради наличието на витамин Е в състава си, което го прави естествен антиоксидант и защитава кожата и косата от влиянието на свободните радикали.

 

Маслото от макадамия е едно от маслата със състав най-близък до човешкия себум, на което се дължи способността му да попълва и изгражда отново увредените зони на епидермиса. Има хипоалергенно действие, което го прави подходящо за чувствителна и кожа, склонна към раздразнения и зачервявания. Омекотява кожата и повишава нейната еластичност, като предотвратява появата на стрии.  

 

 

Как маслото от макадамия ви помага?

Освен благоприятното му действие върху кожата, маслото от макадамия носи и много ползи за косата и ноктите.
 

Действие върху кожата:
Попива лесно, без да омазнява, като в същото време има хидратиращо и стягащо действие. Омекотяващите и хидратиращи свойства на маслото от макадамия оказват благоприятно въздействие върху сухата и старееща кожа, като я даряват с гладкост, еластичност и свеж вид.

 

 

Действие върху косата:
Подхранва, придава блясък и здравина на сухата, крехка и увредена коса. Свойството му да прониква дълбоко в структурата на косъма, спомага за заздравяване на косата отвътре навън. Употребата на маслото от макадамия балансира нуждите от хидратация в корените и дължините на косата. Използва се като подхранващо масло, което прави косата лъскава, по-мека и жизнена. Изключително подходящо е за коса, склонна към накъсване.

 

Действие върху ноктите:
Насърчава здравословния растеж на ноктите, като подобрява цялостното им състояние и предотвратява счупвания. Прави мека и еластична тъкънта на кожичките.

 


 

Как да го използвате?
Може да се нанася самостоятелно върху кожата, косата и ноктите или да се добавя към козметичен продукт като крем, лосион, маска за по-интензивна хидратация. Подходящо е за база за разреждане на етерични масла. Особено добър ефект се постига като се използва за масаж с ролер за лице.

 

Маслото от макадамия съхранява величието на природата, за което говори безценния му многокомпонентен състав. Това го превръща в натурално средство за решаване на много проблеми и поддържане на здрави и красиви коса и кожа.

 

А през януари го получавате като подарък с всеки закупен ролер. 
 

Най-продавани