BG

НОВО! Представяме ви флорални води MAKEDA Botanics

Дата: 2021-08-05

Надникнете във вълшебна приказка, в която цветята са одушевени и могат да правят чудеса.
 
Открийте флоралните води MAKEDA Botanics - 100% естествени хидролати от роза и лайка, кондензирали ползите на растенията при водно-парна дестилация, за да изцерят и потопят кожата в блаженство.
Какво е хидролат?
По време на дестилацията на растение, или на част от него (листа, стъбло, кора), се извличат два продукта: етерично масло, което е мастноразтворимо съединение и ароматизирана вода, което е водоразтворимо съединение. Както етеричните масла, така и ароматните води съдържат активните съставки на растението, от което са дестилирани. Етеричните масла и ароматните води, наречени хидролати или хидрозоли (флорални води, ако са извлечени от цветя), абсорбират активните съставки на растението, от което са извлечени. Нивата на активните съставки в хидролатите са по-ниски, отколкото в етеричните масла, което ги прави по-нежни и особено подходящи за чувствителна кожа.

 
MAKEDA Botanics ви представя два хидролата, оценявайки и правейки достъпни за всеки ценните качества на българската маслодайна роза и лайката.
Розата и лайката са добре познати растения, заслужили признанието си в културата на много народи и особено у нас. България се счита за земята на маслодайната роза, направила възможно създаването на изискани аромати и висок клас козметика навсякъде по света. Лайката е средство от първа необходимост в народната медицина заради своите противовъзпалителни качества.

И двете растения имат благотворно действие върху кожата, като осигуряват регенериращ процес за нея по изцяло естествен начин, който MAKEDA Botanics ви поднася със своите флорални води.
 
 
 
Розова вода (Rose Water) хидролат 120 мл
 
Розата, боготворена заради аромата си, дал на света парфюми и козметика за всякакви нужди, е чудотворна за кожата.
Символиката на розата, като изключително ценено растение започва от приказките, показвайки нейното вълшебство. В „Красавицата и Звяра“ розата в стъклиница е символ на вечността, чиито листенца падат в продължение на години, показвайки продължителността на живота на Звяра. В завладяващата история на „Малкия принц“, той се грижи за розата на неговата планета, която за него е единствена на света, показващи любовта и нейното израстване над недостатъците. Тя е взискателна с бодли, но красотата ѝ я прави неповторима.

Ненапразно розата заема централно място в народопсихологията. Освен красотата и аромата си, тя е еликсир за кожата.

100% натуралната българска розова вода хидролат MAKEDA Botanics  балансира производството на себум от кожата, намалява появата на бръчки, зачервявания и разширени пори и носи редица още ползи за кожата:


Успокоява раздразнената кожа
Хидратира в дълбочина
Притежава силни антиоксидантни свойства
Има анти-ейдж ефект
Отпушва порите и изглажда кожата
Има стягаш ефект
Стимулира зарастването на белези и рани
Облекчава слънчево изгаряне
 
 
Лайкова вода (Chamomile Water) хидролат 120 мл
 

Лайката е растение, търсено за всяка болежка и неразположение още от древни времена. Бяло-жълтите цветчета и тичинки имат дъхав аромат на слънчево поле, носещ успокоение. Противовъзпалителните свойства на лайката я правят използвана за всякакви чайове, отвари и кремове, помагащи за оздравяването на организма и кожата, когато са липсвали съвременните медикаменти и лекари. Но въпреки тях, лайката и днес не отстъпва позицията си на ценено растение, използвано в козметиката и за облекчаването на различни възпаления.
 

Лайката е благодат за всяка кожа, като отмива следите на времето и фактори, нарушили нейната гладкост и равномерен тен.

100% натуралната българска лайкова вода хидролат MAKEDA Botanics успокоява чувствителната и раздразнена кожа, избистря тъмните кръгове под очите и оказва силно благотворно действие, като:


Намалява и подпухналостта
Помага в борбата с акнето
Помага при псориазис, екзема и розацея
Успокоява слънчево изгаряне
Ускорява зарастването на рани
Облекчава обриви, възпаление и сърбеж
Бори се със свободните радикали
Изсветлява пигментни петна по кожата
 

Флоралните води MAKEDA Botanics са 100% чисти и естествени хидролати, в базовата формула, получена чрез парна дестилация и запазвайки ценните качества на растенията, без добавени синтетични и изкуствени съставки. Подходящи са за всеки тип кожа, като имат особено благоприятно действие за суха, чувствителна и склонна към раздразнения кожа.
 

 
Позволете на MAKEDA Botanics да разкаже вълшебна приказка на вашата кожа, в която чародейното действие на розата и лайката ще я изцери и разкраси.
 

Най-продавани