BG

Ново от MAKEDA Botanics - Eтерично масло от Копайба!

 

Дата: 2021-07-13

 MAKEDA Botanics за по-добър живот

 

MAKEDA Botanics използва природните ресурси и мощните свойства на богата палитра растения от цял свят, за да направи живота по-добър. Представяме ви новото попълнение в семейството на MAKEDA Botanics – Етерично масло от Копайба.

 

 

Това масло събира в себе си редица ценни свойства за организма, поради което може да се определи като чародейно. Произвежда се от смолите на дървото Cоpaiba, което се среща в тропическите гори на Южна Америка и се използва в народната медицина от жителите на Хаити още през 16-ти век.

 

       

 

Маслото от копайба укрепва нервната и подобрява работата на дихателната система. Действа противовъзпалително и болкоуспокояващо и притежава мощен оздравителен ефект, като лекува рани и белези до тяхното заличаване. Чудесно средство е в борбата срещу акне и бръчки.


 
Ползите на ценното етерично масло от копайба:
✓ Поддържа сърдечно-съдова, имунна, храносмилателна, нервна и дихателна система
✓ То е мощен естествен антиоксидант
✓ Има успокояващ ефект, укрепва нервната система
✓ Успокоява кожата
✓ Подпомага нормалното кръвообращение
✓ Използва се като противовъзпалително средство
✓ Спомага за зарастването на рани
✓ Облекчава болката
✓ Помага при лечение на голямо разнообразие от инфекции, включително инфекции на пикочния мехур, гонорея и инфекции в гърлото

 

Съставът му включва антиоксиданти и бета-кариофелен, вещество от семейството на канабиноидните, благодарение на което маслото има силно изразени антиоксидантни и успокоителни свойства.

 

Поради широкоспектърното му действие, маслото от копайба намира приложение в козметиката и се включва в състава на все повече сапуни, лосиони и шампоани.
 
Етеричното масло от копайба може да се използва за ароматерапия чрез дифузиране или чрез добавяне към използваната козметика, за да заличи несъвършенствата на кожата и да подобри нейното състояние.

 

 

Най-продавани