Вижте всички статии

Ароматерапия при безсъние и тревожност

Всеизвестен факт е, че съвременния начин на живот е динамичен, изпълнен с повишена социална и работна активност, и множество лични отговорности, които неизбежно водят до натрупване на стрес в човешкия организъм. Продължителното излагане на стрес, от своя страна, отключва състояния на тревожност и безсъние, които могат да се превърнат в дългосрочен проблем, влияещ пряко върху качеството на живот. Постоянното безпокойство изтощава психиката, а безсънието нарушава баланса на организма, като отслабва значително физическите му и емоционални запаси.

 

Един от начините за справянето с тези симптоми на стреса е досега ни с природата. Разходка в планината, например, е сигурен метод за релаксация, но не и най-лесно достъпния, особено за модерния градски човек. Не всеки ден имаме възможност да съзерцаваме красотата на природата, както и да се потапяме в нейната успокояваща прегръдка от цветове, ухания и звуци.

 

В този случай, на помощ идва ароматерапията събрала синергията на природата в чисти етерични есенции, които със своя аромат ни пренасят сред гори, поля и брегове, за да релаксират сетивата, балансират настроението и заредят с положителна емоция.

Най-бързата и ефективна ароматерапия облекчаваща симптомите на стрес е чрез вдишване. Фините рецептори на обонянието реагират мигновено, за да стимулират онези мозъчни центрове отговорни за настроението, емоциите и паметта. Веднага след това се наблюдават и физическите симптоми като успокояване на сърдечния ритъм и регулиране на кръвното налягане. За намаляване на стреса успешно се прилагат и вана с етерични масла, инхалациии, както и универсалните водни дифузери, които дълготрайно излъчват и насищат атмосферата с благоухание и усещане за релакс.

 

Много и различни са видовете етеричните масла, които помагат при тревожност и безсъние. Едно от най-популярните, безспорно е маслото от лавандула, последвано от тамян, бергамот, сандалово дърво. Цитрусовите аромати като сладък портокал, грейпфрут и лимон също имат свойството да облекчават симптомите на тревожност, както и салвията. Те отпускат сетивата, като едновременно с това тонизират и повдигат настроението. Всяко едно от изброените масла може да откриете в колекцията на Makeda Botanics.

Висококачествена ароматерапия, с доказан ефект, на базата на специално разработени комбинации и автентични рецепти предлагат и готовите композиции на Makeda Botanics. Създадени специално да терапевтират тревожност Anxiety N1/Тревожност/ и Anxiety N2 се справят успешно със стреса и безпокойството. Подобряват състояния, свързани с умора, промяна на настроението и общо депресивни състояния. В състава им освен познатите вече етерични масла влизат в допълнение и тези от канела и здравец.

Друга тристепенна композиция е Anti-stress /Антистрес/, която е предназначена да облекчи симптомите на стрес и да балансира емоционалните нива на организма. Ароматните комбинации Anti-sress действат релаксиращо, като едновременно  ободряват и влияят благотворно на съня. Сред магическите им съставки, освен най-приложимите, попадат и масла от мей чанг и лимонена трева привнасящи нотки екзотика.

 

Специално за нуждите на добрия сън Makeda Botanics създаде и композицията Good sleep /Добър сън/, в чийто състав влизат масла от лавандула, лайка, салвия, здравец и кедрово дърво. Good sleep успокоява тялото и ума и обгръща пространството с мекота и нежност, за да дари така необходимата здравословна доза сън.

Интригуваща е и комбинацията наречена Clear /Чистота/. Така наречената синергия е вдъхновена от цитруси слънце и зефир, в чийто състав влизат тамян, мента, лавандула, лимон, салвия и грейпфрут. Clear мигновено подобрява настроението, изпълва с оптимизъм и позивни мисли.

Не на последно място и със специална грижа и любов Makeda Botanics създаде композицията Love and Peace /Мир и Любов/ - ароматерапевтичен еликсир, зареден с енергията на масла от сладък портокал, лавандула, иланг иланг, сандалово дърво, пачули, роза и нероли. Ароматът на тази симбиоза изпълва цялото същество с чувство на умиротворение, дълбок вътрешен покой, сърдечна мекота и нежност. Един от бестселърите в колекцията, Love and Peace е прекрасен избор за всякакви медитативни и релаксиращи практики, йога, както и за да превърне всеки дом в свещено място, изпълнено с любов и топлина.

Подарете си грижа, подерете си любов и внимание с ароматерапевтичната колекция на Makeda Botanics. Направете крачка към себе си и ще забележите как симптомите на стреса се стопяват, за да бъдат заместени от чувство за лекота, оптимизъм и животворна сила.


 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани