BG
Вижте всички статии

Овлажнителите за въздух - защо да имаме поне един у дома

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

Овлажнителите за въздух - защо да имаме поне един у дома

 

 

 

Името на уреда дава пряк отговор на въпроса каква полезност носи. Той ни позволява да поддържаме оптимални нива на влажност 40-60%, за които изследователите твърдят, че са най-полезният диапазон на влажност на въздуха. Както водата е важна за организма и всички знаем за полезните ѝ свойства, така и влажността на въздуха е полезна за нашето здравословно състояние. Все пак човешкият организъм се състои от 74% вода и тя е полезна за нас във всяка своя форма.


Регулирането на телесната температура се осъществява чрез белите дробове и чрез кожата. А децата имат значително по-бърз метаболизъм от възрастните, което означава и, че отделят повече топлина. Ето защо влагата на въздуха заема толкова важно място в здравословното състояние на семейството ни, а дори и на дома ни.
И, за да ограничим вредните въздействия на сухия въздух, е препоръчително да се спрем на поне един овлажнител за въздух у дома.

 

Ползи за здравето

 

 

Друга полезна страна от употребата на овлажнител за въздух е, че той спомага за по-бързото възстановяване при грип и настинка. Чрез разпръскването на допълнителна влага в помещението, той допринася за смазване на носните канали и това позволява да дишате по-лесно. Влажният въздух оказва влияние и върху сухата и непродуктивна кашлица, като овлажнява дихателните пътища. Това от своя страна го прави подходящ за намаляване на симптомите на алергия и астма, защото успокоява лигавиците както на гърлото, така и на носа.

 

Още по-благоприятно е въздействието на овлажнителя вечер, докато спите и именно тогава е моментът, в който симптомите от настинката и грипа се влошават. Овлажнителят действа благоприятно при възпалено гърло, облекчава главоболието и подпомага по-лесното заспиване, а продължителната му употреба ще помогне върху по-бързото възстановяване на организма.

 

Овлажнителят за въздух влияе позитивно и за ободряване при натрупана умора. Умората настъпва тогава, когато нивото на кислород в кръвта намалее. При сух въздух нивото на кислород е ниско и това от своя страна предизвиква умора. А при по-влажен въздух организмът се тонизира, нивото на кислород в кръвта се повишава, както и енергията ви.

 

 

Ползи за кожата и косата

 

 

Често пъти кожата ни е суха, дехидратирана, появяват се микро пукнатини по нея, започва да се зачервява и сърби. Понякога дори не си даваме сметка, че причинител на тези симптоми е именно сухият въздух. За щастие процесът е бързо обратим и с честата употреба на овлажнител за въздух, естествената хидратация и жизненост на кожата се възвръщат. Тя е ревитализирана и подмладена, а броят на бръчките се редуцира.


Съставът на косата ни е една четвърт от вода, разбира се овлажнителят за въздух действа благоприятно и върху нейната жизненост и блясък, намалява се и статичното електричество в нея, което я кара да се наелектризира.

 

Ползи за съня

 

 

Овлажнителят за въздух влияе благоприятно и върху съня. Използвайки го вечер, докато спите, въздухът ще се насища с кислород през цялата нощ, което ще ви накара да се почувствате по-отпочинали на сутринта и заредени с енергия. Няма да имате и неприятното усещане за сух нос или сухо гърло, събуждайки се.

 

Сухият въздух е една от причините за неприятното хъркане. Това се случва, защото недостатъчната влага във въздуха води до подуване на гърлото и запушване на носа. От своя страна повишената влажност на въздуха намалява и хъркането, тъй като при по-влажен въздух дихателните пътища са овлажнени, носът е отпушен, а вие спите спокойно без хъркане.

 

 

Ползи за дома

 

 

Ниската влажност на въздуха влияе негативно върху дървените мебели, стълбища, подове и шкафове. Изложени за дълго време на влиянието на сух въздух, мебелите започват да се пропукват и да губят красивия си първоначален вид. Картини и техните рамки, книги и документи също се влияят негативно от сухия въздух. Именно затова често пъти, когато се сдобием с овлажнител за въздух у дома, усещаме предимствата му след по-продължителна употреба – просто мебелите първи поемат необходимата за тях влага.Едновременно с това използвайки овлажнител за въздух, можете да намалите статичното електричество у дома. А със сигурност повишената влажност на въздуха ще се отрази най-напред на растенията, които ще се съживят. Те не само, че внасят живот в помещението, но и играят роля за производството на кислород. Снабдявайки ги с допълнителна влажност, те освен, че ще изглеждат по-добре, ще ни даряват и с повече кислород.

 

Овлажнителят за въздух е важна необходимост в ежедневието ни. Редица са ползите, които носи със себе си употребата му – повлиява добре симптомите на грип и настинка, предпазва от вируси, хидратира кожата и косата, подобрява вида на мебелите и редица още. Включването на овлажнител за въздух у дома добавя допълнителна влага в атмосферата. Ето защо с цел превенция и създаване на здравословна среда за нас самите и за семействата ни, е полезно да се снабдим с овлажнител за въздух у дома.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани