BG
Вижте всички статии

С кои масла да започнете пътешествието си в света на ароматерапията?

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

С кои масла да започнете пътешествието си в света на ароматерапията? 

 

 

Ако вече сте силно заинтригувани и нямате търпение да се потопите в ароматния свят, който да направи живота ви по-добър, ви отправяме предложение за маслата, с които ви препоръчваме да започнете:

 1. Лавандула. Може да се каже, че е най-популярното масло в ароматерапията , и с най-широк спектър на действие. То действа успокояващо, подобрява съня, а смесено с базисно масло, успокоява кожата и премахва раздразненията. 

 2. Сладък портокал. Можем спокойно да го определим като маслото на щастието. Стартирайте деня си с бодро настроение и оптимизъм! Може да се използва и в кулинарията, и за добавяне към напитки. Никой не може да устои на аромата на сладък аромат! Подпомага също и имунната система.

 3. Розмарин. Още едно изключително добре познато и приятно ароматно масло, което има силата да ви държи в добра ментална кондиция - подобрява концентрацията и засилва паметта, облекчава дишането и намалява нивата на стрес. Определено е масло, което ви препоръчваме да имате винаги в колекцията си. 

 4. Мента. Добре познато и обичано от всички. С многобройни ползи за тялото и духа. Действа освежаващо и енергизиращо, премахва главоболието, облекчава кашлицата и дишането. Намалява болката, повишава енергията. Действа като естествен репелент. 

 


 

Как да използвате етеричните масла? Сипете вода в дифузера и капнете няколко капки от маслото. Преди да правите свои миксове и комбинации, изпробвайте всяко масло поотделно, за да видите как ще ви подейства самостоятелно. Можете да накапете върху памучен тампон и да оставите близо до възглавницата си преди заспиване. Разредете с базисно масло, като добавите няколко капки. Можете да прибавите и към шампоан или към любимата си козметика. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани