Вижте всички статии

Дифузерът – здраве, хармония и лукс за всяко пространство

Дифузерът е полезен и красив аксесоар, с множество приложения,  с който, ежедневно, можем да се   наслаждаваме на качествена ароматерапия. Компактният и елегантен уред се захранва с електричество и може да бъде открит в разнообразен, класически и иновативен дизайн. Материалите, от които обикновено се изработва са дърво, стъкло и пластмаса, като в основата на всеки модел е заложен воден резервоар.

 

Основната функция на дифузера е да разпръсква фина, водна пара в атмосферата, с което, на първо място, служи като отличен овлажнител за въздух. Някои модели имат и допълнителна ултразвукова характеристика, с помощта, на която пространството се обогатява с положително заредени йони. Ултразвуковото свойство неутрализира бактериите и неприятните миризми и цялостно подобрява качеството на въздуха. Обхватът на действие варира от 10 до 60 кв.м., за различните модели, но определящи са и характеристиките на помещението по отношение на неговата архитектура и проветривост.

 

Методът на водното изпаряване, чрез който работи дифузера, позволява прилагането на класическа ароматерапия в пространството, където е поставен. Няколко капки етерично масло, поставени във водния резервоар излъчват мек, интензивен аромат, който, спрямо вида на маслото изпълва мястото със спокойна или тонизираща атмосфера.

 

Употребата на дифузер е достъпен и необходим лукс за всеки дом или офис. Със своето многофункционално действие той подобрява цялостно качеството на живот, в затворените пространства. Пречиства и овлажнява въздуха, въздейства ароматерапевтично и доставя  естетическа наслада. Красивият аксесоар е перфектен подарък за всякакъв повод.

 

По отношение на ароматерапията е важно да се отбележи предимството на водното изпаряване пред това със затопляне, поради специфичните свойства на етеричните масла да отделят своя аромат. При водния метод летливостта на етерните молекули е много по-качествена и по-интензивна. Ароматните изпаренията са абсолютно безвредни за дихателната система и в пъти по-ефективни от тези при нагрявяне с аромалампа, например. Нежната, ароматна, водна мъгла мигновено прониква и стимулира мозъчните рецептори отговорни за психическото здраве и настроението, което, от своя страна, води до осезаеми, положителни промени и на физическо ниво. Нивата на стрес и тревожност намалят значително, болезнините симптоми и неразположения постепенно отшумяват, за да отстъпят място на едно балансирано триединство между ум, дух и тяло.

Колекцията от дифузери на Makeda Botanics предлага качествен избор, готов да задоволи различни вкусове и предпочитания, както по отношение на технически им характиристики и така и по отношение на дизайн. Затова изборът на дифузер е индивидуален, а вълшебното му присъствие препоръчително.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани